Hjem / Om oss / Aktuelt / Oppsummering av generalforsamling for Triangulum-prosjektet

Oppsummering av generalforsamling for Triangulum-prosjektet

Camilla Lunde
30.11.2015 08:09

24. – 25. november ble første generalforsamling (GA) i Triangulum-prosjektet arrangert i Berlin. Totalt deltok over 50 personer fra fyrtårnsbyene Stavanger, Manchester og Eindhoven i tillegg til representanter fra følgebyene Sabadell, Leipzig og Praha.

Prosjektkoordinator i Stavanger, Gerd Seehuus, presenterte hva Stavanger har gjort til nå og hvilke milepæler de ulike partnerne har for 2016 (for full oversikt, se her). Hun fortalte at e-bussene Rogaland fylkeskommune har ansvar for i prosjektet skal være i drift allerede i juli 2016. Universitetet i Stavanger skal jobbe videre med API-integrering (application programming interface), mens Lyse skal installere smartteknologi i 100 hjem, samt sykehjemmet og skolen som er med i prosjektet. Det skal også bli laget en ”innovativ video” som viser hva Lyse gjør i prosjektet. Greater Stavanger vil også bidra med å utvikle videosnutter som viser hva som skjer generelt sett i prosjektet, samt arrangere et hackaton og et Triangulum-arrangement under Impact Week 22. - 28. februar.

Etterhvert som prosjektet har mer å vise frem, skal Greater Stavanger synliggjøre dette ovenfor våre partnerkommuner da noen av løsningene i prosjektet forhåpentligvis kan overføres til andre kommuner.
- Vi vet at flere av våre partnerkommuner har stor interesse for smartby-konseptet, og ønsker derfor å videreføre våre erfaringer i dette prosjektet, sier prosjektleder for Triangulum i Greater Stavanger May Endresen.

De andre byene i prosjektet presenterte også hva de hadde gjort til nå, samt hvilke milepæler de har for neste år. Dette kan du lese her.

I tillegg til presentasjoner fra fyrtårnsbyene og følgebyene, var det workshops for replikering av prosjektet, IKT-struktur, økonomi og rapportering.

Vil du vite mer om Triangulum-prosjektet? Ta en titt her.

Nøkkelord

Smart Triangulum

Vedlegg