Hjem / Om oss / Aktuelt / Startups fra Stavanger-regionen pitchet for amerikanske investorer

Startups fra Stavanger-regionen pitchet for amerikanske investorer

Camilla Lunde
11.03.2017 22:43

Sammen med Generalkonsulatet i Houston, IKT Norge, Abelia og Trondheimsregionen organiserte Greater Stavanger 10. mars et arrangement for å knytte norske startups med amerikanske investorer og selskaper. Arrangementet tiltrakk seg i under av 100 deltakere.

De norske bedriftene fikk alle anledning til å pitche hva selskapet deres kan tilby ovenfor amerikanske bedrifter og investorer. I alt åtte selskaper deltok, hvorav tre selskaper var fra Stavanger-regionen; Requestify, Careinvent og Doublethink. 

- Jeg syntes pitchen gikk veldig bra, og vi har allerede snakket med flere som ønsket å se på et samarbeid. Målet med SXSW er å vise frem produktet, komme i kontakt med investorer og forskjellige music hootshoots. Rett og slett nettverke, sier Christoffer Riseng i Requestify. Han forteller de allerede har hatt et møte med en investor som videre skulle på en VC lunsj og promotere selskapet der.

For Doublethink har målsettingen med å reise til Austin vært å genere buzz for selskapet og prosjektene. – Vi ønsker å få investorer interessert i konkrete prosjekter som allerede har kommet et stykke på vei. VI skal heller ikke legge skjul på at inspirasjon er en viktig faktor for oss; Austin er en av de mest levende og progressive byene i hele USA, og man føler seg mer levende bare ved å ta inn over seg alt som skjer. Det uoffisielle slagordet for byen er jo “Keep Austin weird”, og vi skal i hvert fall gjøre vårt for å bidra, sier Magnus Birkenes i Doublethink.

Her er kort informasjon om de tre selskapene fra vår region:

Requestify er en ny sosial plattform som knytter folk sammen gjennom musikk. Den nye app’en gjør sosiale sammenkomster bedre ved at du lettere kan etterspørre, kontrollere og dele musikken. Se presseklipp fra DN her.

Careinvent AS er et selskap fra Sandnes som har som lidenskap å utvikle apper som beriker livene til andre. Det langsiktige målet er å starte en stiftelse som kan hjelpe fattige mennesker ved å gi dem gratis tekniske verktøy. 

Doublethink er et teknologi- og kommunikasjonsbyrå som utfordrer etablerte normer for kommunikasjonsmetoder og praksis gjennom nyskapende samarbeid og ved bruk av kjerneelementene i dagens moderne kommunikasjonsformer.

  

Her kan du se kort beskrivelse av de andre selskapene som pitchet på arrangementet.