Nyhetsarkiv

Stavanger-regionen ble ikke rammet hardere enn resten av Norge av Covid 19-effektene

Likevel ventes nedgangen i petroleumsinvesteringer i 2021 å ramme næringslivet i regionen hardere enn resten av landet, sier en fersk rapport.

Les mer

Webinar om innbyggerinvolvering og demokratisering

Torsdag 18. juni arrangerte Greater Stavanger og Stavanger Smart Region webinar om innbyggerinvolvering og demokratisering. 

Les mer

Regjeringen må hjelpe ONS.

Smittevernsituasjonen gir utfordringer for befolkningen så vel som næringslivet, og for Stiftelsen ONS er dette blitt en dramatisk situasjon på grunn av avlyst aktivitet.

Les mer

Nye direkteruter fra Sola

«Norge ble plutselig litt mindre med Widerøes to nye direkteruter fra Stavanger til Bodø og Evenes. I tiden fremover blir det veldig viktig å jobbe for å bevare et attraktivt rutetilbud for næringslivet og tilreisende til regionen. Derfor er ruteutvikling et av Greater Stavangers satsningsområder.

Les mer

Felles skog- og viltforvaltning i Sør-Rogaland

Onsdag 13.05 avholdt Greater Stavanger informasjonsmøte om felles skog- og viltforvaltning i Sør-Rogaland. 

Les mer

Ny organisering av Stavangerregionen Europakontor

Greater Stavanger sin rolle som vertsorganisasjon og daglig ledelse for Stavangerregionens Europakontor i Brussel avsluttes per 1. juli.

Les mer

Høringssvar til langtidsplan for Forsvarssektoren

Mandag 11-12 mai skal Utenriks- og Forsvarskomiteen sin behandling av Proposisjon 62S Vilje til beredskap på høring. 

Les mer

Færre konkurser så langt i år enn på samme tid i fjor

Ved utgangen av uke 18 (3.mai) er det registrert til sammen 85 konkurser i Greater Stavanger sine 13 partnerkommuner. Dette er 24 færre enn samme periode i fjor.

Les mer

Næringslivet trenger tiltak som opprettholder investeringer

Korona- og oljepris krisen gir store utfordringer for næringslivet i regionen vår. Likevel er det ikke snakk om noen «oljesmell» enda ifølge Atle Blomgren ved forskningsinstituttet NORCE. 

Les mer

Greater Stavanger oppretter Partnerforum for sine medlemmer

I lys av koronasituasjonen og utfordringene dette medfører for det regionale næringslivet er samhandling på tvers av kommunene spesielt viktig for å sikre fremtidig verdiskaping og arbeidsplasser.  

Les mer

Behov for midlertidig endring av avskrivningsreglene på norsk sokkel

Greater Stavanger stiller seg i et innspill oversendt Olje- og Energidepartementet bak  forslaget  til LO og Norsk Olje og Gass om en midlertidig endring i avskrivningsreglene for nye investeringer på norsk sokkel.  

Les mer

Koronakrisens effekt på næringslivet skal kartlegges.

Greater Stavanger har sammen med Fylkeskommunen, Stavanger og Sandnes kommune og Haugaland Vekst gått sammen for å kartlegge hvordan korona-krisen rammer bedrifter i regionen. 

Les mer

Vil etablere medieby i Stavanger

Aftenbladet, NRK Rogaland, Mediafarm, Mediability og Screen Story har skrevet under på en intensjonsavtale om samlokalisering i Stavanger. Projektet er også støttet av Lyse, og prosjektleder for klyngen er Felix Laate i Greater Stavanger. 

Les mer

EU gir 290 millioner kroner til testing av flytende havvind i Norge

Et internasjonalt konsortium har fått tilsagn om støtte fra EU til et prosjekt som skal designe, bygge, installere og drifte en flytende havvindmølle ved testfeltet til Metcentre og Sustainable Energy Catapult, 10 km vest for Karmøy.

Les mer

Lær å vokse av de beste

Vil du og din bedrift lære av de aller beste om hvordan dere kan skape vekst? Nå får du muligheten til å være med på tre intense dager sammen med den internasjonalt anerkjente Bill Aulet fra Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship.

Les mer

Ny direktør til Stavangerregionens Europakontor

Runa Monstad er ansatt som ny direktør ved Stavangerregionens Europakontor i Brussel

Les mer

Greater Stavanger får gode tilbakemeldinger fra næringslivet

NORCE har på oppdrag fra Greater Stavanger gjennomført brukerundersøkelsen -industri og næringsliv for 2019,  hvor aktører i regionens næringsliv har svart på spørsmål vedrørende nytteverdi og kvaliteten av Greater Stavangers aktiviteter. 

Les mer

Best for Stavangerregionen er best for landet

Mer enn halvparten av nye leger i Norge utdannes i utlandet. Som et av verdens rikeste land dytter vi våre utfordringer over på land med helt andre forutsetninger. Dette er i beste fall problematisk. Mange vil mene det er uetisk. Grimstad-utvalget, som har hatt i oppgave å utrede muligheten for å utdanne flere leger her hjemme, peker mot Stavanger.

Les mer

Hva er potensialet i havvind?

Hvordan kan havvind hjelpe Europa med å bli karbonnøytralt? Hva vil Norges rolle være, og hvordan kan vi utgjøre en forskjell? Det er noen av spørsmålene som stilles på den internasjonale havvindskonferansen High Wind 2020, som avholdes i Stavanger 4.-5. November

Les mer

Norway Pumps & Pipes og HelseCampus Stavanger inngår samarbeidsavtale.

Mandag 3. februar 2020 har Norway Pumps & Pipes og HelseCampus Stavanger inngått en samarbeidsavtale for å styrke arbeidet for å fremme nyskaping og innovasjon på tvers av helse -og omsorgssektoren og andre fagmiljøer. 

Les mer
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer