Nyhetsarkiv

Norway Pumps & Pipes og HelseCampus Stavanger inngår samarbeidsavtale.

Mandag 3. februar 2020 har Norway Pumps & Pipes og HelseCampus Stavanger inngått en samarbeidsavtale for å styrke arbeidet for å fremme nyskaping og innovasjon på tvers av helse -og omsorgssektoren og andre fagmiljøer. 

Les mer

Ny direkterute fra Stavanger til København

Norwegian lanserer ny direkterute mellom Stavanger og København. Ruten får fire ukentlige avganger på mandager, torsdager, fredager og søndager.
 

Les mer

Lærerik generalforsamling for mat-nettverket Délice

22-25 september 2019 avholdt Délice nettverket sin årlige generalforsamling i Stavangerregionen.  Representanter fra 30 byer og fire kontinenter samlet seg for å diskutere utvalgte temaer knyttet til berikelse av matkultur i byer og matøkonomier.  Et spesielt fokus ble viet rollen som spisealternativer i større møter, konferanser og utstillinger (MICE) marked utgjør.

Les mer

Stavangerregionen fremhevet i rapport om fornybar energi og elekrtrisitet

"Renewable energy and electricity report" gir en oversikt over verdikjeden for den norske fornybar energi- og elektrisitetssektoren. Greater Stavanger har vært en viktig bidragsyter i arbeidet med rapporten. 

Les mer

Nytt styre i Greater Stavanger

Tirsdag 26.11 oppnevnte Generalforsamlingen nytt styre samt ny styreleder i Greater Stavanger. 

Les mer

Byggingen av Europeisk fiberring vil øke regionens attraktivitet.

Lyse og Altibox etablerer en europeisk fiberring til en halv milliard kroner for å styrke Norge som datasenternasjon. Flere aktører fra Stavangerregionen er med i konsortiumet som skal bygge ny 700 km lang fiberkabel mellom Norge og Storbritannia.

Les mer

Greater Stavanger på Slush 2019

Greater Stavanger i sammarbeid med Kulturkompaniet, samlet lokale aktører for å delta på Slush2019 i Helsinki 21-22 november.

Les mer

Regional delegasjon på Smart City Expo World Congress

18-21 november arrangerte Greater Stavanger en delegasjonsreise til Barcelona og Smart City Expo World Congress hvor årets tema var byer bygget på drømmer. 

Les mer

Greater Stavanger støtter åpning av område etter havenergilova

Olje- og energidepartementet har sendt forslag om åpning av tre områder for fornybar energi (vindkraft) til havs, og forslag til forskrift til lov om fornybar energiproduksjon til havs (havenergiloven) på høring med høringsfrist i oktober. 

Les mer

Næringsklynger fra Rogaland tatt opp i fornyet klyngeprogram.

Helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster og tunnelklyngen Norwegian Tunnel Safety Cluster har fått ny status som Arena-Pro medlemmer i klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters.

Les mer

Greater Stavangers Årskonferanse 2019

Årskonferanse er en av de viktigste arenaene for debatt- og kunnskapsdeling om næringsutvikling i Stavangerregionen. Onsdag 30. Oktober arrangerte Greater Stavanger Årskonferansen for 11 gang på Clarion Air hotell på Sola.   
 

Les mer

Havvindskonferansen 2019

Greater Stavanger har i samarbeid med Norwegian Offshore Wind Cluster arrangert Havvindskonferansen 2019. Konferansen ble avholdt 16 september i Oslo. Under konferansen ble rapporten Verdiskapingspotensialet knyttet til utviklingen av en norskbasert industri innen flytende havvind presentert.

Les mer

Rogaland er best på verdiskaping

I en nasjonal oversikt fra Bisnode kommer det frem at Rogaland er best på verdiskapning i Norge. Selskaper i Rogaland sto for 33 prosent av det samlede resultatet på 1160 milliarder kroner i norske bedrifter i fjor, mot Oslos 30 prosent, skriver Dagens Næringsliv som har fått tilgang til disse tallene.
 

Les mer

Ny flyrute til Krakow

Det Ungarske flyselskapet Wizz Air åpner ny rute fra Stavanger Lufthavn til Krakow i Polen. Ruten har oppstart i august 2020 med avganger: tirsdag, torsdag og lørdag.  
Flyselskapet utvider også antall avganger for sin Gedansk rute fra 5 til 7 avganger i uken. 

«Vi opplever økt aktivitet og optimisme i regionen, og det er derfor gledelig å se at utenlandske selskaper satser i regionen vår. Wizzair er allerede en stor aktør på Sola, og vokser nå betydelig med ny rute til Krakow og daglige avganger til Gdansk. Reiseglade rogalendinger får et bedre rutetilbud, men det øker først og fremst tilgjengeligheten og attraktiviteten for regionen vår» sier prosjektleder for flyruteutvikling i Greater Stavanger, Thomas Bergeland.

Biletter ligger for salg på https://wizzair.com

 

Les mer

Mat-nettverket Délice arrangerer Chef Challenge under Nordic Edge Expo

Under årets Nordic Edge Expo 24-25. september vil 7 kokker fra mat-nettverket Délice i samarbeid med ISS/Stavanger Forum og matregionen Rogaland ta på seg utfordringen med å lage og servere sunn, bærekraftig mat laget av lokale råvarer, mens de samtidig begrenser plast- og matavfallet.

Les mer

Fra olje og gassnasjonen til energilandet

Næringsforeningen Stavanger-regionen, Norwegian Energy Solutions, Nysnø Klimainvest AS, Greater Stavanger, Universitetet i Stavanger arrangerte under Arendalsuka en paneldebatt hvor formålet var å sette søkelyset på den transformasjonen og det muligheten som ligger i energisektoren, med utspring i olje og gass sektoren.

Les mer

Greater Stavanger på Arendalsuka

Arendalsuka er blitt Norges viktigste politiske «festival», og markerer den politiske sesongåpning etter ferien. I år dro Greater Stavanger sammen med en rekke samarbeidspartnere til Arendal for å synliggjøre noen av spørsmål hvor vår region har noe å bidra med, og som er viktige på den nasjonale agendaen.

Les mer

Forus-virksomheter imponerte statsråden

Fredag 9. august besøkte olje- og energiministeren Forus for å møte virksomheter med stor betydning for innovasjon og verdiskapning i olje- og energiverdikjeden.
Greater Stavanger og Næringsforeningen har gjennomført en omfattende arbeidsprosess for å kartlegge hvor energisektoren står i dag og fremtidsmuligheter. Nærmere 100 virksomheter har deltatt og gitt innspill, blant annet i form av rundborddiskusjoner.

Les mer

Ny direkterute til Manchester

SAS etablerer ny helårsrute til Manchester fra Stavanger lufthavn. Ruten vil operere to ganger i uken, mandag og fredag, og flys med Boeing 737. Oppstart for den nye ruten er 8 november.

Les mer

Gode resultater for årets Norway2OTC

Spørreundersøkelsen for årets delegasjonsreise til OTC i Houston er nå ferdig. Resultatene viser svært fornøyde delegater med høy måloppnåelse. Hele 97,5 % av delegatene oppgir å ha oppnådd sin målsetting på en god, svært god eller særdeles god måte. I tillegg opplyser 51,8% at reisen ledet til konkrete kontrakter eller avtaler.

Les mer
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer