Nærings- og fiskeridepartementet ble kjent med havbruksnæringen i Rogaland

Havbruksnæringen er en viktig og raskt voksende næring i regionen. Denne uken var representanter fra Nærings- og fiskeridepartementet på besøk for å bli kjent med havbruksnæringen i Rogaland.

Greater Stavanger organiserte besøket som begynte med et besøk hos AKVA Group på Bryne der Trond Severinsen, SVP Technology & Development, fortalte om hva det vil si å være en global leverandør til havbruksnæringen. 

Videre gikk turen til iPark på Ullandhaug hvor Eivind Helland presenterte Blue Planet, en klynge innen marin sektor, og Andreas Heskestad fra Greater Stavanger snakket om det nye vektsprogrammet Ocean of Opportunities. Espen Eriksen fra Seafarming Systems fortalte om satsingen på utviklingstillatelser og Karoline Sjødal Olsen fra Blue Lice, presenterte deres innovative løsninger for å bekjempe lakselusa.

- Det er veldig positivt at representanter fra nærings- og fiskeridepartementet tar seg tid til å reise ut i regionen for å bli enda bedre kjent med havbruksnæringen. I Rogaland har vi en komplett og unik verdikjede innen havbruksnæringen å vise frem. Departementet fikk i løpet av dagen her presentert på en god måte hvilke muligheter for vekst som er i næringen, samtidig klar over hvilke utfordringer som ligger her, og hvordan selskapene tar tak for å løse disse, sier Andreas Heskestad, mulighetsutvikler i Greater Stavanger. 

Besøket ble avsluttet med en tur til Skretting som blant annet viste frem Lerang forskningsstasjon.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer