Redusert arbeidsledighet i september

Andelen helt arbeidsledige i Rogaland ble redusert fra 2,8 prosent til 2,6 prosent fra august til september i år. Fra september i fjor er nedgangen i antall helt arbeidsledige redusert med 26 prosent, tilsvarende 2.254 personer.

Det er fortsatt store variasjoner i ledighetsnivået blant partnerkommunene i Greater Stavanger fra Sola og Stavanger med henholdsvis 3,2 og 3,0 prosent helt arbeidsledige, til Kvitsøy og Finnøy med henholdsvis 1,4 og 1,6 prosent.

Arbeidsmarkedet i regionen er likevel i ferd med å normaliseres. Det er ikke lenger Rogaland som har høyest arbeidsledighet i landet og avstanden til landsgjennomsnittet blir stadig mindre. Ved utgangen av september har både Vestfold, Østfold og Finnmark høyere arbeidsledighet (helt ledige) enn Rogaland og både Hordaland og Oslo har samme ledighet som Rogaland. 

Greater Stavanger vil følge nøye med på utviklingen på arbeidsmarkedet framover, men vil i mindre grad sende ut regelmessig informasjon om utviklingen slik vi har gjort de siste par årene. For å finne informasjon om arbeidsledigheten i den enkelte kommune anbefales å gå inn på NAV Rogaland sine hjemmesider. 

For mer info om arbeidsmarkedet per september 2018, se pressemelding fra NAV Rogaland.

 

Figur 1: Utvikling i bruttoledighet og helt arbeidsledige i Rogaland og helt arbeidsledige i landet januar 2014 - september 2018. Kilde: NAV

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer