Stinger Technology inngår samarbeid med Houston Mechatronics

Samarbeidet betyr at en av subsea-industriens mest interessante robotteknologier, Aquatnaut, blir tilgjengelig for det norske offshoremarkedet.

Stavangerbaserte Stinger er et voksende teknologi- og serviceselskap som tilbyr smarte undervannsdroner med fjernstyrte og autonome egenskaper. Stinger satser spesifikt på inspeksjon, vedlikehold og reparasjonstjenester (IMR) for energi, telekom, havbruk og fornybarmarkeder. 

Sammen med Greater Stavanger og en rekke andre aktører, er Stinger medeiere i TAC, Tau Autonomy Centre, som tilbyr fasiliteter for testing av droner både til havs og i luften.

– Vi er i en sterk ekspansjon med nyskapende undervannsteknologi med lavt miljømessig fotavtrykk. Nå inngår vi et samarbeid med Houston Mechatronics for å introdusere den banebrytende Aquanaut-teknologien for arbeidsdroner i Norge. Houston Mechatronics komplementerer våre egne roboter/droner og gjennom dette samarbeidet tilbyr vi våre kunder flere løsninger og et større produktspekter, sier Bjarte Langeland, CEO i Stinger.

Houston Mechatronics, Inc (HMI) har utviklet og kommersialiserer nå en av subsea-industriens mest interessante robotplattformer. Aquanaut har egenskaper som gjør at dronen både kan utføre inspeksjon og arbeid med robotarmer i en full eller overvåket autonomimodus, noe som gjør den til en virkelig unik løsning.  Se video om Aquanaut her: https://www.youtube.com/watch?v=cdc5mQcJlqY

Gjennom den nye samarbeidsavtalen vil HMI levere Aquanaut med nødvendige tilleggstjenester for skreddersydde løsninger innen inspeksjon, reparasjon og vedlikehold i det norske offshore-markedet, og Stinger vil legge Aquanaut til sine eksisterende IRM-tjenester. Dette samarbeidet vil skape banebrytende løsninger med hensyn til karbonavtrykk, eksponering av personell og kosteffektivitet. 

I 2021 vil Aquanaut være i Norge for å fullføre teknologikvalifisering slik at dronen kan være klar for kommersielle prosjekter i 2022. Testingen vil foregå hos Tau Autonomi Centre, TAC.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer