Stor interesse fra regionen for Smart City Expo World Congress

Regionen stiller sterkt under årets smartbymesse og konferanse i Barcelona. Over 50 representanter fra offentlig sektor, privat næringsliv og akademia er med når Greater Stavanger arrangerer delegasjonsreise til det verdensledende arrangementet for smarte byer. I tillegg besøker også fellesnemda fra Nye Sandnes konferansen.

Smart City Expo World Congress ble etablert i 2011 for å styrke byer og samle innovasjon fra hele verden. Gjennom å fremme sosial innovasjon, etablering av partnerskap og identifisering av forretningsmuligheter, er arrangementet dedikert til å skape en bedre fremtid for byer og deres borgere over hele verden.

-Det er fantastisk å se den voksende interessen i vår region for å delta på denne arenaen. Deltakelsen tredobler seg fra 2017. Spesielt gledelig er det at flere bedrifter nå ser nytten av å orientere seg mot nye markeder også innenfor dette segmentet. Akademia også er så til grader på ballen og både UiS og Norce deltar. Når man legger til deltakelsen fra offentlig sektor, så ser vi nå at det er vekst innen smarte byer og samfunn i Stavangerregionen som er et godt tegn for fremtiden, sier Felix Laate som er prosjektleder for den regionale delegasjon som arrangeres av Greater Stavanger i nært samarbeid med Nordic Edge, Stavanger kommune, Sandnes kommune og UiS. 

Årets arrangement avholdes 13.-15. november og vil i år konsentrere seg om fem hovedtemaer som adresserer de mest sentrale problemene byer står ovenfor: Digital Transformation, Urban Environment, Mobility, Governance & Finance, og Inclusive & Sharing Cities. Kombinert med et utvidet utstillingsområde, vil delegasjonen få mye ny informasjon og inspirasjon som de kan ta med seg tilbake til regionen. Det er også lagt til rette for nettverksbygging samt en Smart City Safari.

Greater Stavanger er også en del av den regionale standen på den nordiske paviljongen. Sammen med Nordic Edge, Stavanger kommune, Sandnes kommune og Universitet i Stavanger skal Greater Stavanger markedsføre regionens smartbyprosjekter og trekke flere til Nordic Edge Expo.

-Den store interessen for World Smart City Expo er et godt signal for den videre utviklingen av en smart region. At fem partnere går sammen om en felles stand vil markere regionen på det internasjonale smartby-kartet og være en potensiell døråpner for nye initiativ og nye samarbeid, sier Stig Finnesand leder for Nordic Edge Smart City Innovation Cluster.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer