Studietur for å styrke satsingen innen robotikk og automasjon

Greater Stavanger, sammen med Creator, Forus Næringspark og Sprettert, arrangerte 22.- 23. november studietur til København og Odense for å lære og bli inspirert av hvordan de har valgt å organisere samarbeidet mellom industri, oppstartsmiljøer og akademia innenfor områdene automasjon og robotikk. 

Bakgrunnen for studieturen er et regionalt mål om å etablere et sterkere økosystem for aktører (industri, oppstartsmiljøer, akademia, offentlig) som er opptatt av å etablere nettverk og infrastruktur rundt satsing på automasjon, elektronikk og robotikk i Stavanger-regionen.  

På programmet i København og Odense var det besøkt til bla. DTU Skylab, inQvation, SDU Industri 4.0 Lab og klyngen Odense Robotics. Hos aktørene fikk vi de beste eksempler på hvordan studenter kan jobbe tett sammen med industrien i arbeidet med praktiske studentoppgaver, som samtidig gir de en fot innen industrien. Vi fikk også lære hvordan Odense Robotics har posisjonert seg som en av de ledende klyngene i Europa, og hvordan det har etablert et sterkt innovasjonsøkosystem hvor industrien jobber tett med ledende FoU-miljøer for utvikling av nye produkter og ny teknologi. Samtidig så har de klart å etablere et sterkt oppstartsmiljø for nye selskaper som en del av det samme økosystemet. 

Greater Stavanger, sammen med et sterkt regionalt partnerskap, kommer til å jobbe videre med satsingen innen robotikk og automasjon. Det er allerede etablert et nettverk av industriaktører som jobber sammen innen området, og det er også startet opp et forprosjekt med navnet RoboLab, som har som må å identifisere muligheten for å etablere et testsenter for industrien, akademia og oppstartsmiljøer i Stavanger-regionen for testing og videreutvikling av produkter og teknologi.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer