Webinar om innbyggerinvolvering og demokratisering

Torsdag 18. juni arrangerte Greater Stavanger og Stavanger Smart Region webinar om innbyggerinvolvering og demokratisering. 

Under webinaret reflekterte Thomas Berman fra SoCentral omkring betydningen av å involvere og samarbeide med innbyggerne i utviklingen av nye løsninger. I etterkant av presentasjonen har SoCentral skrevet ett innlegg som reflekterer over hvordan vi kan gjennomføre reelle prosesser som gir økt eierskap hos alle involverte, og bedre resultater. Dette innlegge kan du lese her

Presentasjonen fra SoCentral kan lastes ned  her

Kvikktest på Storhaug 
I utviklingen av Storhaug bydel har Stavanger kommune invitert næringsliv og innbyggere til å delta i et samarbeid om å eksperimentere seg frem til nye løsninger. Metoden er kalt Kvikktest. I webinaret  fortalte leder for smartby kontoret Gunnar Crawford  om bakgrunn for hvorfor denne metoden ble valgt,  og prosjektleder Nils Henrik Haaland delte erfaringer fra selve prosessen. 

Last ned presentasjonen om kvikktest her

Last ned presentasjonen av kvikktesterfaringene her

Hverdagsinnovatører- hva er det?
Prosjektet Hverdagsinnovatører har som mål å øke innovasjonskraften i befolkningen, næringslivet og offentlig sektor ved å videreutvikle og ta i bruk innovasjoner fra innbyggerne. Helge L. Tvedt fra NORCE  gjennomgikk prosjektet  i webinaret.  

Hverdagsinnovatører er et prosjektsammarbeid mellom  NORCE, Stavanger kommune og Nordic Edge, hvor de  skal utvikle arbeidsmetodikk og organisering for å koble hverdagsinnovatører til bedrifter som kan skape næringsutvikling og løse kommunens behov. 

Les presentasjonen av prosjektet her

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer