Energihovedstad

Stavangerregionen har i over 40 år ledet an i utviklingen av Norge som energinasjon.

Olje- og gassklyngen

Norwegian Energy Solutions (NES) har sitt utspring i oljesektoren i Rogaland, med 53 medlemmer. Her er store aktører som Equinor, Norske Shell, National Oilwell Varco, Aibel, Aker Solutions med flere. De ønsker å være en globalt ledende energiklynge ved å videreutvikle og omstille olje- og gassindustrien til fremtidsrettede, bærekraftige energiløsninger. 

Norges største oljeselskap Equinor har hovedkontor på Forus i Stavanger. De aller fleste av de internasjonale operatørselskapene har også sine norske hovedkontorer i Stavanger-regionen. 

Statlige organisasjoner som PetoroPetroleumstilsynet og Oljedirektoratet har også sine hovedkontor i Stavanger. Det samme gjelder Norsk olje og gass, bransjeorganisasjonen for oljeindustrien.

Den anerkjente utstillingen og konferansen ONS arrangeres annethvert år i Stavanger. ONS er en av verdens ledende energimøteplasser og hadde i 2018 over 68 000 besøkende fra 98 land. 

Fornybar energi

Olje- og energiselskapene som holder til i Norge har et sterkt internasjonalt ståsted som verdensledende innen HMS. Samtidig som de tradisjonelle energiselskapene trives i her regionen, ser vi nå en parallell økning i selskaper som satser på fornybar energi.

Norwegian Offshore Wind er også fra Rogaland, med 51 medlemmer. Bedriftene skal med utgangspunkt i olje- og gassteknologi samarbeide om aktiviteter knyttet til leveranser til offshore vind-markedet.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer