Delicé

Vår region har målsetting om at matnæringen skal ha en tydelig posisjon i norske og europeiske matmarkeder for kvalitetsmat og differensierte produkter. Næringen står sterkt og er også av stor nasjonal betydning.

For å bidra til å bygge strategiske allianser har regionen gjennom flere år vært en aktiv deltaker i det internasjonale mat-nettverket Delicé. Her deltar 22 byer fra hele verden, inklusiv blant annet Lyon, Bordeaux, Brussels, Barcelona, Hong Kong, Montreal, Gøteborg, Puebla med flere. I nettverket jobbes det aktivt med å dele erfaringer om hvordan man kan bruke mat som strategisk virkemiddel i identitetsbygging, utvikling og profilering av byene for å bidra til økt verdiskapning. 

Formelt er det Stavanger kommune som er medlem i bynettverket. Lokalt har Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og Greater Stavanger inngått en samarbeidsavtale om deltakelsen og etablert en regional styringsgruppe, som i tillegg har med Region Stavanger, UiS, Gladmat og Måltidets Hus. Greater Stavanger ivaretar ledelse og sekretariatsfunksjoner.

Les mer om nettverket her

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer